10:56

1910

Wolf Emillel biztosan több konfliktusa lehetett a valóságban Richter Gedeonnak. Ahogy Jelinekné Dr. Nikolics Mária mondta, Wolf elsősorban vegyész volt, míg Gedeon inkább gyógyítani akart és az egészségügyi szempontot tartotta a legfontosabbnak. Wolf eltérő terveiről itt olvashatunk:

"Igazi gyárat akartak alapítani, olyan gyógyszergyárat, amilyet Wolf Németországban többet is látott, amelyben a gyártási eljárások alapja a kémiai szintézis és nem a növényi és állati eredetű anyagok feldolgozása, mint ahogyan az a Richter gyárban volt."

Egy mindig megújuló vállalat, A Chinoin története (1910-1995), 13.old.

A születési rendellenességet gyógyító készítményről, melyet a regényben példaként hoz fel Richter Wolfnak, az Orvosi Hetilap számolt be.

Orvosi Hetilap, 1906-03-25 / 12. számArcanum Digitális Tudománytár (ADT)

Korábban említettem beszélgetésemet Dr. Nikolics Máriával arról, hogy az organoterápiás termékeket vagy a növényekből kinyert hatóanyagokat egyből embereknek adták abban az időben, nem tesztelték állatokon. Ezzel nagy bajt nem okozhattak, mert természetes anyagokat adtak be a betegeknek. A szintetikus gyártással lett nagy jelentősége az állatokon való tesztelésnek, és erre még akkor a Richter gyár nem volt felkészülve.