16:41

1930

Richter László kicsapongó életmódjáról sokat írtak a lapok. A korabeli újságcikkek legalább annyit elmondanak az akkori újságírásról, közvélekedésről, mint magáról Richter Lászlóról.


Ujság, 1932-03-30 / 71. számArcanum Digitális Tudománytár (ADT)

Ha el szeretnénk képzelni, hogy mennyi pénz volt akkoriban kétezer pengő, elég ha a híres slágerre gondolunk: "havi kétszáz pengő fixszel az ember könnyen viccel". Kétszáz pengő már kiváló havi tisztviselői fizetésnek számított. Richter Lászlónak ennél sokkal nagyobb jövedelem állt rendelkezésére, de életviteléhez az sem volt elég.

Pesti Napló, 1932-03-30 / 71. számArcanum Digitális Tudománytár (ADT)

A magyarországi gyógyszerészet története című kiadvány 1930-ban jelent meg. A két kötet többszáz oldalából ennyi szólt Richter Gedeonról:

"De mindezzel nem merült ki a kiváló magyar gyógyszerésztudó­sok sora. Itt van Richter Gedeon, aki egyike volt az elsőknek Európában, aki az organotherapiának jelentőségét felismerte s aki a maga nagyranőtt gyárában olyan gyógyszerkincsekkel ajándékozta meg az emberi­séget, amelyek ma már az egész világon közkinccsé váltak." 

Dr. Baradlay János és Bársony Elemér: A magyarországi gyógyszerészet története (Az ősidőktől a mai napig)

A könyvben több száz férfi van felsorolva, gyógyszerészek és vegyészek, patikatulajdonosok. Mellettük tíznél kevesebb nő szerepel a kiadványban.

Szobotka Pál valós alak, Richter Gedeon alkalmazta "titkárként" fia mellett.

Ujság, 1932-03-30 / 71. számArcanum Digitális Tudománytár (ADT)
Esti Kurir, 1933-06-17 / 135. számArcanum Digitális Tudománytár (ADT)